Будучи дочірньою компанією групи “Avril”, першого та унікального виробника лецитину у Франції, Компанія “Novastell” пропонує широкий асортимент лецитинів та інших фосфоліпідів рослинного (соєві, рапсові та соняшникові) і тваринного походження (яєчні та морські фосфоліпіди), які є джерелами фосфатидилхоліну, фосфатидилетаноламіну, фосфатидилсерину, фосфатидної кислоти, докозагексаєнової кислоти (ДГК) (незамінна поліненасичена жирна кислота класу Омега-3), а також натуральні антиоксиданти змішані токофероли, спеціальні олії та натуральні екстракти, що базуються вільних та етерифікованих фітостеринах.

Ці продукти широко застосовуються у харчовій промисловості, а також є здоровими та ефективними біоактивними інгредієнтами для спортивного харчування, здорового функціонування мозку, печінки, серцево-судинної системи, шкіри. Вони особливо недохідні дітям та людям похилого віку.

 

Лецитин знаходить наступне застосування у виробництві напоїв і харчових продуктів:

  • Лецитин використовується для створення стійких емульсій у напоях, таких як напої з молока або його рослинних альтернатив, кава з молоком або шоколадні напої. Він допомагає забезпечити рівномірне розподілення жирів і води, запобігаючи їхньому розділенню, завдяки чому збільшується термін придатності. У напоях, які містять пінку, такі як газовані напої або кавові напої, лецитин може використовуватися для стабілізації та підтримання пінки, що полегшує виготовлення та тривалість зберігання напою.
  • Лецитин може поліпшити розчинення та розподіл ароматизаторів у напоях, що сприяє більш якісному смаковому профілю.
  • В хлібобулочних виробах лецитин використовується як емульгатор для поліпшення текстури та підвищення стійкості тіста.
  • У виробництві шоколаду, цукерок та кондитерських виробів лецитин допомагає покращити структуру та стабільність продукту, запобігаючи відділенню жирів та цукру.
  • Лецитин додається до маргарину та інших продуктів, що намазуються для поліпшення їхньої емульгації та стабільності.
  • У виробництві молочних продуктів, таких як креми, сир та морозиво, лецитин може використовуватися для поліпшення текстури та стабільності емульсій.
  • Лецитин використовується в соусах та дресингах для покращення структури та емульгації, що дозволяє одержувати більш стійкі та однорідні продукти.
  • Лецитин додається до снеків, таких як чіпси та батончики, для поліпшення текстури та покращення емульгації, особливо у випадку продуктів з великим вмістом жирів.
  • У виробництві вегетаріанських продуктів, що імітують м’ясо, лецитин може використовуватися для поліпшення консистенції та структури.
  • Лецитин часто включається до дитячих харчових продуктів, таких як каші та багатошарові снеки, для забезпечення стабільності та однорідності продукту, та додаткової користі для здоров’я.

Без фосфоліпідів організм людини не зможе виконувати повноцінну життєдіяльність. Людина самостійно не здатна виробляти їх, тому споживає жири із зовнішнього середовища. Фосфоліпіди та інші супутні речовини значно підвищують цінність олій і є важливим інгредієнтом для промислових та побутових потреб.

Фосфоліпіди в харчовій продукції пов’язані з процесами емульгування (дозволяють підтримувати в однорідному стані різні емульсії, виключати прилипання виробів до різних поверхонь тощо). Саме тому фосфоліпіди не тільки дозволяють підтримувати природні властивості продуктів, але й мають дію антиоксидантів.

Також фосфоліпіди мають підвищену фізіологічну активність, вони дозволяють вирішити безліч технологічних завдань та створювати продукти харчування з новими смаковими, органолептичними характеристиками та складом, з позитивною дією на людське здоров’я.

 

Переваги фосфоліпідів для організму людини

  • Стимулювання обміну речовин;
  • Регенерація клітин печінки;
  • Широкий фармакологічний ефект.

 

Лецитин виконує низку функцій:

  • Надає гнучкість мембрані;
  • Відновлює ушкодження організму;
  • Виступає як бар’єр між клітинами;
  • Запобігає розвитку серцевих захворювань;
  • Живить кров;
  • Передає сигнали від нейронів до мозку;
  • Допомагає у травленні;
  • Чистить печінку;
  • Благотворно впливає на шкіру;
  • Покращує кров’яну циркуляцію;
  • Підвищує загальну працездатність;
  • Розносить по тілу вітаміни.

Також такі добавки несуть велику користь нервовій системі, допомагаючи їй швидше відновлюватись та передавати сигнали. З печінки виводяться токсини, а оболонки мозку та серця зміцнюються та харчуються корисними речовинами. Обов’язково урізноманітніть ваш раціон продуктами, що містять ліпіди. Це корисно та необхідно для здоров’я.

ВИРОБНИКИ

Сфери застосування

null

Продукти харчування

null

Алкогольні та безалкогольні напої

null

Фармацевтична та БАД

null

Спортивне та функціональне харчування

null

Парфюмерно-косметична